Home      Archief      Links      Contact
 
Wisselend succes voor minigolfers.
Regio Appelscha


Onder moeilijke omstandigheden hebben de minigolfers van MGC Appelscha de 2e competitiewedstrijd gespeeld. Bij de start van de wedstrijd hadden de spelers te maken met een lage temperatuur terwijl de temperatuur gaande weg de wedstrijd opliep naar zomerse omstandigheden.

De spelers in het district Noord gingen op de vernieuwde banen van MGC Drachten de strijd met elkaar aan. De eerste ronde was een gelijkopgaande strijd tussen Appelscha 3, Leeuwarden 1 en Appelscha 2. Appelscha 3 wist met 82 slagen de ronde winst te pakken. De beide andere teams volgden op respectievelijk 1 slag.
In de tweede ronde mengde Drachten 1 zich met de strijd om de ronde winst. Uiteindelijk pakte Appelscha 2 met 82 slagen de winst en werd op 3 slagen gevolgd door Drachten 1 en Leeuwarden 1.
In de derde ronde deed Leeuwarden goede zaken, met een ronde totaal van 79 slagen sloegen zij een gaatje van 3 slagen naar Appelscha 2 terwijl Appelscha 3 met 92 slagen de 3e plaats in beslag nam.
De vierde ronde was het wederom Appelscha 3 die nu met 83 slagen de winst pakte. Zij werden op 2 slagen gevolgd door Leeuwarden 2 en Appelscha 2.

Na een spannende strijd ging de dagwinst naar Appelscha 2 met 333 slagen gevolgd door Leeuwarden 1 (334 slagen), Appelscha 3 (345 slagen), Drachten 1 (362 slagen), Leeuwarden 2 (370 slagen), Appelscha 4 (382 slagen), Drachten 2 (389 slagen) en Appelscha 5 (414 slagen).

Door de dagwinst verstevigde Appelscha 2 de koppositie in het tussenklassement Leeuwarden 1 heeft nu 2 punten achterstand en Appelscha 3 volgt op 5 punten.

Het Appelschaaster team welke deelneemt in de Landelijke Hoofdklasse speelde de wedstrijd op de betonbanen in Ridderkerk. De spelers konden de uitstekende competitiestart van vorige week in Doorwerth niet vasthouden. Wederom waren het de teams van Oirschot en De Hole Ridders die ver boven de andere teams uitstegen. Appelscha deed verwoede pogingen om de derde plaats te bemachtigen. Helaas is dat na 4 ronden niet gelukt. Het verschil tussen de derde en de zesde en laatste plaats bedroeg slechts 9 slagen. Het team van Appelscha eindigde op een gedeelde 5e plaats met MGC Geldrop.
De tussenstand in de Landelijke Hoofdklasse is MGC Oirschot (12 punten), RMC De Hole Ridders (10 punten), MGV DUNO (7 punten), MGC Appelscha (6 punten), MGC Zoetermeer (5 punten) en MGC Geldrop (3 punten)

De districtteams spelen op 14 april in Drachten de volgende wedstrijd en het LHK team speelt de volgende wedstrijd op 19 mei in Geldrop.


07-04-2019
Foto's
Regio Appelscha


Terug
© Copyright 2005 - 2019 RegioAppelscha.nl