Home      Archief      Links      Contact
 
Scholieren maken poster Stellingen Festival
Regio Appelscha


In het kader van het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) hebben leerlingen van het Stellingwerf College een ontwerp gemaakt voor een poster van het Stellingen Festival. Het resultaat was verrassend mooi en deze posters zijn nu op allerlei plekken in en buiten de gemeente de gemeente te bewonderen.


Stichting Vrijstaat de Stellingen organiseert het Stellingen Festival aan de Boerestreek in Appelscha op zaterdag 16 september van 11.00 tot 23.00 uur en op zondag 17 september van 11.00 tot 17.00 uur.


Voorafgaand aan het Stellingen Festival zijn op een groot aantal basisscholen in Ooststellingwerf voorstellingen gegeven waarbij door histotolk Frank Spijkers en muziekduo Marianta een levendig beeld werd geschetst van de Vrije Natie der Stellingwerven zoals die in de middeleeuwen bestaan heeft. Deze voorstellingen zijn in samenwerking met stichting Vrijstaat de Stellingen en de Stellingwarver Schrieversronte mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente Ooststellingwerf en het Iepen Mienskipfuns.

Op het festival wordt het programma nogmaals gebracht, nu als familievoorstelling.
En na afloop van die voorstelling gebeurt er iets bijzonders! Op de Boerestreek wordt dan om 15.00 uur, onder leiding van Staatsomroeper Jelke Nijboer, door de kinderen een dier gekozen als eerste president van de (met een knipoog) op 1 april opnieuw opgerichte Vrijstaat.
Zie: www.vrijstaatdestellingen.nl en Facebook @vrijstaatdestellingen


12-09-2017


Terug
© Copyright 2005 - 2018 RegioAppelscha.nl