Home      Archief      Links      Contact
 
Kerst en winterfair
Regio Appelscha


7 en 8 december a.s. wordt in Appelscha voor de 11e keer de sfeervolle tweedaagse Kerst en Winterfair gehouden in en langs de feeëriek verlichte bosrand van het Drents Friese Wold aan de Boerestreek. De afgelopen twee jaar werd de Kerstfair alleen op de zondag gehouden.

De tweedaagse editie werd echter gemist vanwege de sfeer en gezelligheid op de zaterdag en dan met name de avond. Met steun van Harry´s Bar, Le Coq en t Scha is het dit keer weer gelukt om een tweedaags evenement neer te zetten, met veel werk achter de coulissen door de kerstmarktcommissie van Sa3 en de HvA en vele vrijwilligers. Het beloofd weer een gezellige en drukke Kerst en Winterfair te worden.

Vanaf de vele kramen en stands worden Kerst, Crea-, Food-, Winter-en Streekproducten aangeboden. De Kerstman en levende Kerststal brengen u alvast in de kerstsfeer. Beide dagen is er volop amusement . Zangeres Hilleke en Zanger Martin treden zaterdagmiddag op. Miniorgel De Clown in Dickensstijl is beide dagen aanwezig. Zaterdagavond om 18.30 uur vanaf het podium langs de fraai verlichte bosrand, het landelijk bekende Piratenkoor De Stormvogels en rond 20.30 uur gevolgd door een Special Guest , namens genoemde horeca.

Zondag laten muziekvereniging Laudando, de Alphoornblazers Joseph Ag, gemengd koor Tied Zat en Jachthoornblazers Apres Chasse hun muzikale klanken horen op de Kerstfair. Ook zijn er leuke attracties zoals een lijntrek en een kinderdraaimolen. Vanaf het evenement kunt u een mooie boswandeling maken over het 2.2 km lange Bosbergpad en een bezoek brengen aan de Bosbergtoren op het hoogste punt van Friesland met boven een fraai uitzicht. Daarna zullen glühwein, snert en oliebol u goed smaken.

Gezelligheid, een hapje en een drankje bij de langs de Kerstfair gelegen horeca/terrassen en in de Hoolten Klinte met beide dagen muziek en rad van fortuin. De Kerst en Winterfair Appelscha is zaterdag van 14.30 tot 21.30 uur en zondag van 11.30 tot 17.30 uur geopend.
*****Kerstsfeer proeven begint dus in Appelscha.*****
30-11-2019


Terug
© Copyright 2005 - 2020 RegioAppelscha.nl