Home      Archief      Links      Contact
 
Jongerenwerk: de eerste groepen jongeren zijn begonnen met MDT divers in perspectief
Regio Appelscha


Ben jij tussen de 14 en 27 jaar en wil je aan de slag met je talenten of deze samen met anderen ontdekken? Ga dan op ontdekkingstocht naar de beste versie van jezelf met MDT Divers in perspectief. MDT staat voor Maatschappelijk Diensttijd. Je leert tijdens MDT nieuwe mensen en organisaties kennen, maar ook doe je iets terug voor een ander!
In je vrije tijd ga je aan de slag met MDT Divers in perspectief of tijdens schooltijd of een tussenjaar. Ook jonge ouders kunnen een MDT traject volgen om zo samen met een groep andere ouders hun talenten te ontdekken.

In ongeveer 32 uur verspreid over 8 weken kun je aan de slag gaan. De tijden en uren zijn flexibel. We willen dat iedere jongere zichzelf kan ontwikkelen en de keuze ligt bij de jongere. Je gaat leuke workshops, activiteiten, trainingen beleven. Dit is op basis van jouw behoeften. De jongerenwerkers ondersteunen jou wanneer je zelf een activiteit wilt organiseren. Daar laten wij jou vrij in. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het maken van een speciaal fotoboek, een sportactiviteit organiseren bij jou in de buurt, iets doen voor het klimaat, misschien heb je groene vingers en wil je een moestuin aanleggen met de buurt of een kookworkshop organiseren. Van alles is mogelijk en ook is er een activiteitenbudget. Na afloop van het MDT traject ontvang je een certificaat en een kadobon. Je kunt het ook op je cv zetten en het kan je helpen om een studiekeuze te maken of een andere stap in jouw toekomst.

De eerste groepen zijn inmiddels al begonnen, er is een groep jongeren die met elkaar sport en er is een groep nieuwkomers die in hun eerste bijeenkomst kennis met elkaar hebben gemaakt. Ook zijn er kleinere groepen jongeren die in gesprek zijn met de jongerenwerkers over het ontdekken van hun talenten.

Meer informatie?
Wil je eerst wat vragen stellen omdat je nog niet helemaal overtuigd ben? Neem dan contact op met Mariska Dedert, één van onze jongerenwerkers bij Scala. Je kunt haar appen of bellen via telefoonnummer: 06 – 25 42 11 36. Je kunt haar ook via Instagram een dm sturen, volg haar dan via: mariska_jongerenwerk. Meer informatie kun je lezen op de website www.mdt.frl .

26-04-2021
Foto's
Regio Appelscha
Regio Appelscha


Terug
© Copyright 2005 - 2021 RegioAppelscha.nl