Home      Archief      Links      Contact
 
Spokentocht door Young Leaders en MD ers succes in Appelscha
Regio Appelscha


Jongeren konden afgelopen zaterdag meedoen aan de spokentocht. De organisatie lag in handen van Young Leaders en vier MDT jongeren die het traject MDT in perspectief volgen.
In totaal liepen 18 groepen de spokentocht door de bossen van Appelscha.

De groepen maakten een tocht langs killerclowns, zombies, geesten, een man met een kettingzaag, speciale geluiden dreunden door boxen en er waren lichten om het bos eng te verlichten.
Laura Brinkman, Young Leaders trainer en Jongerenwerker bij Scala: We merkten dat de wens voor het organiseren van een spokentocht bij meerdere groepen jongeren er was en zo hebben we de groepen bij elkaar gebracht. De jongeren van Young Leaders en MDT kunnen terugkijken op een mooie spokentocht waarin organisatietalenten van jongeren in de breedste zin van het woord aan bod kwamen.

Emily (14), Young Leader: Voor de zomer zijn we al bij elkaar gekomen om te beginnen met de voorbereidingen voor de spokentocht. Dit was vlak na de Young Leader-training. We gingen tijdens de woensdagavonden met elkaar overleggen: Hoe gaan we dit doen, hoe gaan we inkopen doen, hoe komen we aan vrijwilligers, hoe kunnen mensen zich aanmelden. Op de dag zelf gingen we de route doen met de vrijwilligers, om hen te vertellen waar ze moeten staan. Het was echt cool om dit te organiseren. We hebben veel steun van Laura en Jacky gehad. Door Young Leaders ontdek je of je goed kan organiseren, of je goed kunt samenwerken of welke andere kwaliteiten je hebt.

De Young Leaders en MDTers trommelden in totaal ruim 50 vrijwilligers op om de spokentocht te organiseren. Onder hen waren veel jongeren en ouders die verdeeld werden over 18 posten door de bossen van Appelscha. Ook waren er vrijwilligers die hielpen met schminken, met schmink van de Verkleedkoffer uit Oosterwolde. Om de Young Leaders en MDTers goed voorbereid de spoktentocht te laten organiseren kregen zij vooraf ook acteerlessen van een Scare-actor. Na afloop bood de Hildenberg een verdiend broodjes knakworst en chocomelk aan de jongeren.


13-10-2021
Foto's
Regio Appelscha
Regio Appelscha
Regio Appelscha


Terug


© Copyright 2005 - 2022 RegioAppelscha.nl