Home      Archief      Links      Contact
 
Middeleeuws Stellingen Festival wordt dit jaar voorafgegaan door theaterdiner
Regio Appelscha


Middeleeuws Stellingen Festival wordt dit jaar voorafgegaan door theaterdiner.

In het weekend van 14 en 15 september wordt net als in 2017 de Boerestreek in Appelscha weer omgetoverd tot een Middeleeuws/Fantasy-plein met muziek, straattheater, kampementen met oude ambachten, boogschieten, zwaardvechten en marktkramen met allerlei handwerkproducten en lekkernijen uit oude tijden. Toegang is gratis.

Voorafgaand aan het Middeleeuws/Fantasy Stellingen-Festival, op vrijdagavond 13 september, is er van 18.00 - 20.00 uur een uniek theaterdiner in een tent op de Boerestreek.
Het hierbij betrokken theatergezelschap Van Ravesteijn Theater & Events brengt sinds 1998 interactief theater door heel Nederland.
Speciaal voor de Vrijstaat de Stellingen heeft het gezelschap een historisch theaterstuk gemaakt over een netelige kwestie die zich 500 jaar geleden afspeelde in de Stellingwerven. Daarbij mag iedereen getuige zijn van een huwelijk. Het huwelijksbed staat al klaar op het plein om te "consumeren". Er wordt gegeten en gedronken en gevierd. Maar dan blijkt er 1 beker met drank te zijn vergiftigd en valt er een slachtoffer. Wie heeft dat op zijn geweten en waarom?
Van 20.00 tot 22.00 uur gaat het publiek op pad in het aangrenzende bos om te luisteren naar de verhalen van mogelijke daders en zal uiteindelijk een oordeel moeten vellen tijdens een verrassende ontknoping.

Het diner, bestaande uit een middeleeuwse driegangen maaltijd, wordt verzorgd door Culivents.
De daarop volgende theaterstuk kan vanaf 20.00 uur ook afzonderlijk worden bezocht.
Kaarten zijn te bestellen bij vrijstaatdestellingen@gmail.com
Voor meer informatie zie: www.vrijstaatdestellingen.nl op de pagina Stellingen Festival

Zowel het Stellingen Festival als het theaterdiner zijn mede mogelijk gemaakt door Het Fonds Ooststellingwerf, de Provincie Fryslân en het Prins Bernhard Cultuurfonds.


Foto Harry Lasker
11-06-2019
Foto's
Regio Appelscha


Terug
© Copyright 2005 - 2019 RegioAppelscha.nl