Home      Archief      Links      Contact
 
Appelschaaster minigolfers actief op EK-minigolf voor jeugd
Regio Appelscha


Tim de Boer uit Oosterwolde en Jarno Bottenberg uit Drachten waren de afgelopen week actief in het Letse Liepāja op het Europees Kampioenschap minigolf. Beide spelers komen in de competitie uit voor Minigolfclub Appelscha.

Alle Nederlandse deelnemers eindigden op het individuele kampioenschap bij de beste 32 jongens of 16 beste meisjes, waardoor zij ook mee mochten doen aan het matchplay (knock-out) kampioenschap.
In het Olympic Centre in Liepaja waren 4 Nederlandse jeugdspelers actief. Er deden in totaal 55 jongens en 24 meisjes mee aan het WK voor spelers tot 19 jaar. De Nederlandse spelers waren een week voordat het kampioenschap begon al aanwezig om de banen uit te trainen. Het kampioenschap werd gespeeld op de korte baan. Hierop werden in totaal negen wedstrijdenronden en een finaleronde gespeeld.

Na de eerste dag van 4 ronden stond Tim op de 14e plaats met 89 slagen en Jarno op plaats 26 met 93 slagen. Ook op de tweede dag werden 4 ronden gespeeld. Tim eindigde deze dag met een totaal van 175 op een 13e plaats, Jarno had in totaal 181 slagen nodig en stond daarmee op plaats 22. De derde dag moesten alle spelers 1 ronde spelen waarna de finaleronde door de beste 15 spelers werd gespeeld. Tim had over de 9e ronde 23 slagen nodig. Met dit resultaat plaatste Tim zich voor de finaleronde. Jarno had voor de 9e ronde 23 slagen nodig en eindigde daarmee op de 25e plaats. Tim nam het in de finaleronde op tegen 2 Duitse tegenstanders. Met een totaalscore over 10 ronden van 219 slagen eindigde Tim op een 13e plaats.

Op het matchplay kampioenschap nam Jarno het in de 1e ronde op tegen een Duitse tegenstander, hij verloor met 1-4 en was daarmee uitgeschakeld van verdere deelname. Tim moest in de 1e ronde zien te winnen van zijn Russische opponent. Hij deed dit door met 4-1 te winnen. In de 2e ronde nam Tim het op tegen een Tsjechische tegenstander, Tim wist niet te winnen. Het Europees Kampioenschap matchplay eindigde in de achtste finale.

12-08-2019
Foto's
Regio Appelscha
Regio Appelscha


Terug
© Copyright 2005 - 2019 RegioAppelscha.nl